Waarom

Beste lezer

Dit is de locatie van ons digitale tijdschrift “De Groene musketier”. Het nieuwe tijdschrift is ontstaan vanuit de intentie om eerlijke en bruikbare informatie te verspreiden over duurzaamheid in de ruimste zin van het woord.  U zult ongetwijfeld hierover veel op internet kunnen vinden, maar vaak is dit gericht op de overheid en het bedrijfsleven of u komt  er achter dat de informatie in Nederland versnipperd is, en er geen echte samenwerking is. Wat wij willen is de mensen die gemotiveerd zijn om duurzaam te leven een helpende hand te bieden in hun zoektocht naar wat te doen als je duurzaam wilt leven. Dit doen we door duidelijke leesbare onafhankelijke informatie, en een stukje bewustzijn over een duurzamere wereld. Hierbij worden we geholpen door diverse mensen die ons enthousiast hun informatie toesturen.

Onze missie is om in eerste instantie de bewoners van Nederland echte nieuwe energiebesparende tips te geven, en tips over producten en diensten, ontwikkelingen, inzichten, en onderzoek met betrekking tot milieu, voeding, energie, en gezondheid.

Onze doelgroep is dan ook om alle duurzame initiatieven (coöperaties, verenigingen, stichtingen en andere bewoners en samenwerkingsvormen, maar ook lokale bestuurders) hiervoor te benaderen.

Wij staan open voor samenwerking en roepen u ook op om te kijken of u ook hiervoor mogelijkheden ziet. Het kan zijn door teksten, informatie, data en artikelen over succesverhalen en voorbeelden van duurzame initiatieven en innovaties aan ons te leveren? Wilt u als expert aan het woord komen in onze content? Dan kan het interessant voor u zijn om onderdeel te worden van ons netwerk.

U bent onze oren en ogen in het duurzame wereld, bij dorpen en binnen de lokale overheid. Vernieuwers die eigen ervaring een duurzame innovatie herkennen en nieuwe ontwikkelingen als geen ander aanvoelen. Vanuit onze bestaande netwerk ontvangen we al veel informatie over duurzaam ondernemen, samen met foto’s en relevante informatie. Maar uw kennis of contact kan waardevol zijn voor ons doelgroep.

Wij wensen u veel leesplezier

Ed van der Post