Ecodorpen

In een ecodorp wil men een duurzame toekomst creëren waarin iedereen bewust omgaat met de natuur, elkaar en zichzelf.

Een ecodorp is een burgerinitiatief, we ontwikkelen zelf, met behulp van experts. Het is een dorp waar mensen wonen en werken, met een groot streven naar zelfvoorzienendheid in energie en voedsel en in open relatie met de omgeving. Wij streven naar ecologische duurzaamheid èn naar sociale en economische duurzaamheid. Kunst zien wij hierin als een belangrijk onderdeel. Ecodorpen zijn al gerealiseerd op veel plekken in de wereld. Wij zijn lid van het wereldwijde ecodorpen netwerk.
Mensen en gemeenschappen te ontmoeten en delen hun ideeën, uitwisseling technologieën te ontwikkelen culturele en educatieve uitwisselingen, folders en nieuwsbrieven, en zijn gewijd aan het herstel van het land en het leven van een coöperatieve duurzame levensstijl. Wat centraal staat dat een dorp een autovrij ecodorp van duurzame huurwoningen wordt, met een buurthuis, werkplaats en kantoren, met mogelijkheden voor onze eigen voedselvoorziening, onze eigen energievoorziening, ecologische waterzuivering en duurzame ondernemingen. Een voorbeeld:

Post Author: redactie