De IBEX woning

Onder de naam IBEX – Intelligent Bijzonder Ecologisch eXcellent – ontwikkelde Been aantal (bouw)bedrijven, een breed toepasbare bouwmethodiek voor energiezuinige woningen die bovendien zelf energie opwekkend zijn. Een IBEX woning is duurzaam, betaalbaar en heeft geen energielasten. Door het eenvoudige concept en unieke ontwerp op maat is de woning bovendien razendsnel en volledig naar wens te realiseren.

Het belangrijkste onderdeel van de duurzame IBEX woning is de hoogwaardige schil. De isolatiewaarde van deze schil is uitermate hoog: 2 tot 3 keer beter dan de huidige gebouwde woningen. In deze schil worden hightech materialen verwerkt om de gewenste isolatiewaarden te realiseren. De wanden worden rondom lucht- en kierdicht gemaakt en er wordt drielaags beglazing toegepast. Resultaat: een luchtdichte woning die zorgt voor minimale tocht en optimale geluidsisolatie.

Een IBEX woning is niet alleen energiezuinig, maar ook zelfproducerend. Dat zorgt voor een besparing van 100% op de energielasten! Door de mix van onderstaande maatregelen en voorzieningen, in combinatie met de hoogwaardige schil, is de IBEX woning een gezond en comfortabel nul-energiehuis.

  • Gebruik of wering van zonnewarmte. De woning beschikt over een relatief groot zuidelijk gericht glasoppervlakte. Met de IBEX bouwtechniek wordt optimaal gebruik gemaakt van de lage winterzon en de hete zomerzon geweerd.
  • Goede ventilatie. Continue ventilatie van verse lucht, balansventilatie en warmteterugwinning zorgen voor een gezond binnenklimaat. Erg belangrijk bij een dergelijk geïsoleerde woning.
  • Aardwarmte verwarming en koeling. Verwarming en koeling vindt plaats door het ventilatiesysteem in combinatie met aardwarmtewisselaar. Dit draagt bij aan de gasonafhankelijkheid van de IBEX woning.
  • Warm water en energie door de zon. Zonnecollectors op het dak brengen 4000 KWh op: genoeg om warm water mee op te wekken, het huis te koelen, verwarmen, ventileren en verlichten en apparatuur zoals tv, fornuis en computer van stroom te voorzien. Een gasaansluiting is hiermee niet nodig.
  • Duurzaam materiaalgebruik. Door duurzame materialen te gebruiken, wordt het milieu minder belast en wordt de woning onderhoudsarm.
  • De douche en het toilet worden met waterbesparend sanitair ingericht. Dat zorgt voor lagere kosten en minder energieverbruik.

 

Voor meer informatie kunt u kijken op klik hier

Post Author: redactie