HYDROTUBE ENERGIE – 2017

Vanaf de Franse start-up HydroQuest, opgericht in 2010, heeft het bedrijf 9 patenten ontwikkeld, en het resultaat van dit 10 jaar onderzoek aan de Polytechnische Instituut van Grenoble heeft nu dit opgeleverd. Er is er al een geïnstalleerd in een getijdenrivier in Guyana, en een andere bevind zich op de Loire in Orleans. En hiervan worden binnenkort 39 turbines geplaatst  over een lengte van 2 km. Vanaf de dam Génissiat in Ain, in de buurt van de Zwitserse grens. De start is gepland voor 2018, “als eerste ter wereld”, aldus Ahmed Khaladi, projectmanager bij Compagnie Nationale du Rhône (CNR). Het werd al in 9 februari aangekondigd, en wordt ondersteund door een consortium van de CNR en de Normandische HydroQuest Machinebouw.  In april zijn ze gebonnen. De turbines zullen 6.700 MWh per jaar gemiddeld, produceren “of het verbruik van ongeveer 2.700 inwoners en het equivalent van 2.000 ton CO2-uitstoot.

Post Author: redactie