Een revolutie binnen de windenergie

Een nieuwe fladderende windturbine uit Tunesië betekent een revolutionaire doorbraak op het gebied van mechanica. Tot voor kort, waren de wetenschappers beperkt in hun vermogen om nieuwe inzichten met betrekking tot dierlijke en menselijke beweging te gebruiken. Vooral in de wind energiesector heeft deze beperking (al dan niet bewust) geleid tot vrij eenvoudig en relatief inefficiënt en dure turbines. Met behulp van 3D Aouinian kinematica  heeft de pionier, Anis Aouini een unieke windturbine gemodelleerd naar de bewegingen van de enige vogel die in staat is op zijn plaats te blijven zweven, namelijk de kolibrie.

Tyer Wind heeft deze flapperende windturbine ontworpen die zich beweegt in een figuur 8. Hij heeft twee verticale asvleugels gemaakt van koolstofvezel, elk 1,5 meter lang, dat kinetische windenergie omzet in de emissie-vrije elektriciteit.  In combinatie, leveren de twee vleugels met een oppervlakte van bijna 4m2  een pre-industriële opgegeven vermogen van 1 kW.

Hassine Labaied, partner en mede-oprichter van Tyer Wind, vertelt dat dit de eerste keer is dat een mechanisch apparaat met succes de beweging van de kolibrie nabootst, en de video toont een pilot machine die momenteel getest wordt in Tunesië.

 

Voor meer informatie klik hier

Post Author: redactie