Een reactor produceert vloeibare brandstof uit CO2

We weten dat we door fossiele brandstoffen te verbranden er kooldioxide in de atmosfeer wordt gebracht, en dat dit bijdraagt aan de klimaatverandering.  Maar er is weer hoop. Er is nu een nieuwe compacte centrale in Finland opgestart die zou kunnen helpen bij de bestrijding van dit probleem door het omzetten van de atmosferische kooldioxide in bruikbare brandstoffen. De Ineratec’s mini-energiecentrale is zo klein dat het past in een zeecontainer. KIT zegt dat het bestaat uit drie delen: een microstructuur reactor, een directe lucht capture eenheid gecreëerd door VIT, en een elektrolyse-eenheid die werkt op zonne-energie gecreëerd door Lappeenranta University of Technology (LUT). De directe lucht capture onttrekt CO2 uit de lucht en de reactor zet de CO2 en regeneratieve waterstof om via de elektrolyse-eenheid in brandstof. De Ineratec stichters zeggen dat het systeem benzine, kerosine of diesel kan produceren. De reactor kan ook worden geconfigureerd om een bescheiden hoeveelheid uitlaatgassen zoals methaan, of afval gas ten gevolge van olie of biogasproductie, om te zetten in deze vloeibare synthetische brandstof.

ineratec-technology-full-width-tall-1580x541Voor meer informatie klik hier

Post Author: redactie