Ecocapsule.

Is het uw droom om energie-onafhankelijk te leven? Deze kleine eivormige ecocapsule is dan misschien uw lage-energiewoning die u zoekt.
De ecocapsule is ontworpen door een slowaakse architectenbureau. De mensen hierachter, tomas zacek, sonaPohlova and igor zacek, hebben deze ecocapsule, een mini-huis zo duurzaam mogelijk gemaakt. Deze verplaatsbare woning wordt aangedreven door zonne-en windenergie, en heeft ook de mogelijkheid om het regenwater op te vangen.

Ecocapsule

De compacte ecocapsule voorziet in alle behoeften in een eivormige ruimte van 4,5 meter (14,6 voet) lang, 2,4 m (7,9 voet) breed en 2,5 meter hoog (8,2voet). De totale bruikbare vloeroppervlakte is acht vierkante meter (86 vierkante voet). ondanks zijn kleine afmetingen, zeggen de ontwerpers dat dit mini-huisje comfortabel genoeg is voor twee volwassenen. De draagbare huis is voorzien van een opklapbed, twee grote bedienbare ramen, een werk / eethoek, douche en toilet, opslagruimte en een ingebouwde keuken met stromend water met een filter.ecoca[sule
Een ingebouwde 750w windturbine en 2,6 vierkante meter high-efficiency zonnecellen (600w output) leveren de energie aan de ecocapsule. Het dual-power-systeem en de hoge capaciteit van de accu (9,744wh) zorgen voor de aanvoer van alle energie voldoende om zelfs in tijden van lage zonne-energie of windenergie alles te laten functioneren. De afgeronde eivorm is geoptimaliseerd voor opvang van regenwater. Elke ecocapsule weegt 1.500 kilogram en past in een standaard zeecontainer. Momenteel zijn alleen ontwerpen en schema’s van de ecocapsule beschikbaar. De reden is dat zij voor het eerst gepresenteerd wordt op het Pioneers festival in wenen op 28 mei. Het project heeft zeven jaar geduurd en is naar verwachting eind dit jaar beschikbaar voor verkoop. Wij houden u op de hoogte

Post Author: redactie